讀取中

正在加載···

聽朗讀 聽講解 按鈕無法點擊或無法收聽,請按下鍵盤「Ctrl + F5」清除瀏覽器暫存,使用手機則可清空網頁歷史記錄(操作步驟請點我),以恢復到最新網頁版本;或改用無痕網頁瀏覽。若仍無法正常收聽請來電,謝謝。
公開精選文章

雞蛋新不新鮮?用一碗水就知道!

The Egg Float Test: How to Check Whether Your Eggs Are Fresh
12/2 解析英語

聽講解

 

聽朗讀

難度 收藏文章
>> 碗裝食物的魔力!Why Does Food Taste Better in a Bowl?

The Egg Float Test: How to Check Whether Your Eggs Are Fresh

雞蛋新不新鮮?用一碗水就知道!

科普園地

by Mark Darvill

  The egg is a natural ready-made package of protein, vitamins, and minerals. Not only are they delicious and extremely versatile, but they also offer a variety of health benefits. However, just like any other food that has the propensity to spoil, there are inherent dangers with eggs as well. Anyone who’s ever eaten a “bad egg” has learned the hard way if an egg has been left in the fridge for too long. In fact, egg shells have very tiny pores, so the fluid inside an egg can evaporate and the outside air can get in. This will enlarge the air pocket within the shell. As an egg ages, the air pocket grows in size, the egg white becomes increasingly thinner, and the quality of the egg thus diminishes. Eventually, such an egg will develop mold or bacteria, making it unsafe to eat.

  Fortunately, these air pockets give us an ideal method for testing whether an egg is still fresh. Performing this test, known as the “Egg Float Test,” couldn’t be easier; simply fill a bowl with water and place your egg inside. An egg that sinks is still fresh. If the egg falls over onto its side at the bottom, it is still of prime freshness, whereas an egg that sinks but stands upright should be eaten fairly soon.

  If the egg floats, it is because the air pockets inside it have grown to a certain size, and thus the egg is no longer fresh. Such an egg is not necessarily unsafe to eat, but you should conduct further tests to check its safety before consuming it. For example, you could crack open one of the eggs in your batch and give it a sniff. There’s no mistaking a bad or rotten egg because the smell is pretty distinctive. The sulfuric odor is a dead giveaway that the egg is no longer suitable for consumption.


1.     Which of the following can be inferred from the passage about a rotten egg?

(A)   The contents of the egg decrease over time.

(B)   It doesn’t have protein, vitamins, and minerals anymore.

(C)   Whether an egg is rotten can be determined by the float test alone.

(D)   The egg white of a rotten egg is less likely to flow than that of a fresh one.

 

2.     According to the passage, which egg is most likely unsafe to eat?

>> 楓糖漿短缺 加拿大釋出「緊急儲備」 High Demand and Low Supply Lead to Maple Syrup Concerns

內容皆出自《常春藤解析英語》與《常春藤生活英語》
2022/06/16 00:00 前購買即享
【雜誌訂閱】每天25分鐘,不只學英文,更擴展知識廣度!

回饋與建議

為了提供更好的閱讀體驗與學習感受,有任何建議或問題歡迎留言讓我們知道,感謝~
1000

學會了嗎?✋來答題得 熊贈點






作者

Mark Darvill
Mark Darvill
Don’t let the noise of other people’s opinions drown your inner voice.