讀取中

正在加載···

聽朗讀 聽講解 按鈕無法點擊或無法收聽,請按下鍵盤「Ctrl + F5」清除瀏覽器暫存,使用手機則可清空網頁歷史記錄(操作步驟請點我),以恢復到最新網頁版本;或改用無痕網頁瀏覽。若仍無法正常收聽請來電,謝謝。
公開精選文章

聖誕節中的一抹橘:知更鳥

Fun Facts about Robins
12/3 解析英語

聽講解

 

聽朗讀

難度 收藏文章

Fun Facts about Robins

聖誕節中的一抹橘:知更鳥

 

  As the sun sets on a frigid winter afternoon, an unmistakable cheery song comprised of clear and rhythmic whistles fills the air. The culprit, a small bird with grayish-brown feathers and a bright orange chest, is a familiar fixture in both wooded areas and cityscapes in the wintertime. It is the robin, a little bird that is easily identifiable by even the most novice of bird watchers. Aside from the characteristic splash of color, robins are also distinguishable by their uniquely-colored eggs. Robin eggs are a solid cyan color, which is a mix of blue and green.

  Robins make their homes in a range of different habitats. They can be found not only in marshes, fields, and forest borders, but also in someone’s garden, backyard, or hedge. And although they can be found on every continent but one, they are more numerous in Europe and North America. Robins are so prominent in some places that they have obtained “official bird” status. In Britain, for example, it has been the National Bird since 1960. In America, it has been declared the state bird of Connecticut, Michigan, and Wisconsin.

  Robins are known to have a bit of a sweet tooth, and will often purposely seek out fruits, berries, sweet cakes, and pastry dough. They also have an interesting connection with Christmas. One legend dates back to Victorian times (around the 19th century), when sending Christmas cards first became popular. Royal Mail postmen wore bright red uniforms, and this earned them the nickname of “robin” or “redbreast.” Pictures of the postmen began appearing on Christmas cards and were eventually replaced by drawings of the charming brown and red bird instead.


1.     What does “The culprit” most likely mean in the first paragraph?

(A)   The being behind the terrible mistake.

(B)   The most freezing-cold winter day ever.

(C)   The time people get together to sing cheerful songs.

(D)   The creature that is responsible for the happy melody.


2. Among the following features of the robin, which ones make them easily recognizable?

Œ appearance  diet
Ž habitat  egg color
 Christmas role ‘ migration patterns
’ singing ability  

(A)   Ž 

(B)   Œ ’

(C)   Ž 

(D)   Œ‘ ’


3.     Why are Britain and America mentioned in the passage?

(A)   To illustrate environments where the robin cannot easily survive.

(B)   To give examples of places that hunt robins.

(C)   To point out where the robin is an endangered species.

(D)   To show the importance of the robin in certain places.


4.     Which of the following statements about robins is NOT true?

(A)   Their picture was featured prominently on postman uniforms.

(B)   If some cake is left unattended, a robin might come eat some.

(C)   They became connected with Christmas over a century ago.

(D)   They can be found in and around both rural and urban areas.

內容皆出自《常春藤解析英語》與《常春藤生活英語》
2022/06/16 00:00 前購買即享
【雜誌訂閱】每天25分鐘,不只學英文,更擴展知識廣度!

延伸閱讀

關鍵字: 

回饋與建議

為了提供更好的閱讀體驗與學習感受,有任何建議或問題歡迎留言讓我們知道,感謝~
1000

學會了嗎?✋來答題得 熊贈點






作者

Leila Pereira
Leila Pereira
Train your mind to be stronger than your feelings.