讀取中

正在加載···

我最火紅 ── 美麗的火烈鳥 Fun Facts about Flamingos

牠們是世上最受喜愛的動物之一
11/12 解析英語

聽講解

 

聽朗讀

難度 收藏文章
我最火紅 ── 美麗的火烈鳥 Fun Facts about Flamingos
信不信由你,火烈鳥並非天生就是粉紅色的
>> 樹醫生啄木鳥的奇聞異事

本文主講 Angela, Wesley

From their iconic bright pink feathers to their strange one-legged posture, flamingos are remarkable birds that are immediately recognizable at a distance. From zoo exhibits to plastic lawn decorations, this colorful waterfowl is one of the world’s most beloved animals.

Believe it or not, however, flamingos aren’t born pink. Their distinctive color comes from their diet, which includes algae and invertebrates high in red pigment. The birds’ strangely shaped beaks are the perfect tool for filter feeding. They like to kick up mud and silt from the bottoms of waterways, and use their beaks to quickly and efficiently consume their desired foods from the beds of the rivers and lakes where they spend most of their time.

What about the flamingo’s odd standing posture? Since all flamingos spend their rest periods balancing on one leg, it must serve some purpose. However, researchers have not yet settled on the exact reason why flamingos so frequently just stand on one leg. The same behavior is common in many other water birds like ducks, geese, and swans as well. We just notice flamingos standing on one leg more because their legs are so long.

One popular theory is the muscle fatigue explanation. According to some researchers, flamingos conserve energy while standing on one leg because then they can lock the joints and disengage their actual muscles. This is an important feature, especially in environments where sitting in shallow water is the only alternative.

Another possible explanation for flamingos standing on one leg is heat regulation. Even though these gorgeous birds mostly live in tropical regions, standing in water all day can still lead to significant heat loss. By reducing the number of feet in the water, flamingos may be able to maintain a healthy body temperature.


1. How do flamingos get their bright pink feathers?
(A) They are born that way.
(B) They get it from the vitamins in the water.
(C) They turn pink due to the tropical sun.
(D) They eat food with a lot of red pigment.


2. Which of the following statements is true about flamingos?
(A) They have no way to relax their leg muscles.
(B) They become less pink when they lose body heat.
(C) They mainly live in areas with a warm and wet climate.
(D) They are often mistaken for other water birds like geese.


3. Which of the following theories is NOT mentioned as a reason flamingos stand on one leg?
(A) To save energy.
(B) To prevent heat loss.
(C) To avoid muscle fatigue.
(D) To help them hunt for food.


4. Tony has to finish his science report on flamingos and swans. Which of the following choices can he write down in the BLUE block?

我最火紅 ── 美麗的火烈鳥 Fun Facts about Flamingos

(A) have pink features
(B) use one leg to stand on
(C) live in tropical areas
(D) have noticeably long legs

Ans: 1. D 2. C 3. D 4. B

>> 2021『全民英檢新制初級』準備步驟超詳細解密!你一定不能錯過!
想看完整文章內容嗎?《常春藤解析英語》雜誌裡有更多精闢的單字片語、例句與文法補充喔!

點我訂閱回家看 >>

回饋與建議

為了提供更好的閱讀體驗與學習感受,有任何建議或問題歡迎留言讓我們知道,感謝~
1000

作者

Daniel Howard
Daniel Howard
Never wait. Life goes faster than you think.